Komt u voor de 1e keer bij ons?

Voor diegene die voor de eerste keer een massage ondergaan vertel ik hieronder hoe een massage bij ons verloopt. Er zal nooit iets gebeuren wat jij onprettig vindt. Ik ben er om jou een heerlijke en ontspannende ervaring te bieden en zal er alles aan doen om je op je gemak te stellen.

Bij een eerste afspraak zal ik een korte anamnese afnemen waarbij ik een aantal gegevens van jou vraag die belangrijk zijn voor een verantwoord en veilige behandeling. Denk hierbij aan vragen over je levensstijl, fysieke klachten, eventuele ziektes en allergieën. Daarna vertel ik je in het kort hoe de massage zal verlopen.

Nu begint de voorbereiding op de massage. Met zo min mogelijk kleding wordt het masseren gemakkelijker. Op die manier zijn er lange massagebewegingen mogelijk, van boven tot onder. Dit soort massagebewegingen helpen je om je beter verbonden te voelen met je hele lichaam. Je mag je onderbroek aanhouden, ik zorg ervoor dat deze tijdens de massage beschermd is van de massageolie.

Heb je een ontspanningsmassage van 90 min. geboekt, dan dien je je slip uit doen, aangezien ik het zitvlak zal masseren (enkel bij vrouwen). Je krijgt een wegwerpslipje dat je kan aandoen. Houd je liever je eigen slip aan? Geen enkel probleem. Ik hou rekening met ieder zijn grenzen.

Na enkele massages zul je merken dat je gemakkelijker je eigen lichaam accepteert en dat je je vrijer en meer ontspannen voelt. Hiermee komt de diepe ontspanning die ik met de massage wil bereiken nog beter tot zijn recht.

Voor de aanvang van de massage verlaat ik de ruimte, zodat je je kunt uitkleden. Daarna ga je op je buik op de massagetafel liggen. Wanneer je klaar bent kom ik terug en zal ik je lichaam volledig bedekken met handdoeken, zodat je er warm en comfortabel bij ligt. Alleen dat gedeelte van het lichaam dat wordt gemasseerd, wordt ontbloot en bij het omdraaien op de massagetafel hou ik de een handdoek boven je. Tijdens de massage zal ik niet tegen je praten, zodat je diep kunt ontspannen. Wil je wel praten, dan mag dat ook. Ondervind je ongemak tijdens de sessie, laat het dan meteen weten.

Na de massage zal je diep ontspannen zijn en soms ben je zelfs in een dromerige, meditatieve staat. Je kunt gewoon nog even blijven liggen. Ik verlaat na de massage voor een paar minuten de ruimte. Na een paar minuten kom ik terug om je recht te helpen. Kom langzaam overeind en blijf voor je opstaat even rustig zitten om duizeligheid te voorkomen.

Drink zeker na de massage water, dit om het vochtverlies in je lichaam aan te vullen.

Daarna verlaat ik terug de ruimte en krijg je alle tijd om van de tafel te komen en je terug aan te kleden. Ben je aangekleed, dan klop je op de deur en kom ik terug binnen. We rekenen af, indien gewenst boek je een nieuwe afspraak, we nemen afscheid en je gaat naar huis.

Let op: doe het rustig aan onderweg, want je bent mogelijk nog erg ontspannen. Soms lijkt het alsof je van 'ver' komt.

 

Tip: drink na de massage wat extra water.